dimarts, 28 d’agost del 2018

3 cursos de meditació







Aquest any comencem amb aquestes activitats amb la intenció de què la meditació formi part de la vida de forma quotidiana. Ens serveix per aprendre com funciona la ment des de la psicologia budista, i encara que es presenta de forma laica, els investigadors d'aquestes tècniques ens arriben des de les coves de l'Himàlaia, on l'estudi es feia de manera individual amb tècniques que a occident no vam desenvolupar. Mentre a orient la ciència era saber de nosaltres cap al nostre univers interior, aquí a occident hem anat a la lluna. La psicologia oriental parteix d'un enfocament diferent i enriquidor per la psicologia occidental, totalment compatibles, ja que sempre partim del mateix element d'estudi i treball, la psique humana.

He dividit amb tres grups, per què aquí els horaris els tenim diferents els temps de les coves! Vull dir, que tenim uns ritmes diferents, i el nostre dia a dia el dividim amb activitats. Ja que la vida no és lineal, ens podem trobar en una època de dol, de maternitat, de canvi d'habitatge, en un projecte de feina... Així que elegeix el teu curs depenent de com et sentis a aquest moment, i si tens dubtes, et pots posar en contacte amb jo i et recomano un d'ells. T'explico un poquet cada un.

Tots tenen la mateixa base, ja que visquem la situació que visquem, la meditació ens pot servir per alentir els processos de pensaments i ens permet veure els matisos i textures, dels pensaments i emocions d'una manera més sincera, assaborint cada contacte amb tot el que vivim. Per açò la base és la mateixa, i les ensenyances sobre el desenvolupament de la ment s'explica en els tres cursos. Encara que en el nombre 1 agafem més la ment com a eina i a partir d'exercicis ho anem descobrint d'una manera més pràctica, el que seria una classe de ioga de la ment.

El nombre 2 l'aprofitarem per enfocar-nos no tan sol cap a nosaltres mateixos sinó cap a la interacció amb el nostre entorn. Una societat comença per un i acaba amb dos; el punt inicial sempre som primer nosaltres, no en sentit egoista sinó responsable, i després arriba la interacció de la nostra responsabilitat amb el nostre entorn.

El 3, no per ser l'últim menys important, unim la salut amb la meditació. Aquest curs ens permet tenir un esbós de la psicologia i la medicina oriental. La Salut és una dansa entre moltes coses de la vida, i tenim llibertat per escollir de quina manera volem sentir-nos dia a dia.

Els 3 cursos els he fet amb molta estima, i estic segura dels beneficis de les tècniques, però la meditació el que ens dóna no és només calma, deixar-nos caure dins la nostra ment moltes vegades és incòmode i no ens hi trobem bé, però no passa res diferent del que passava abans de meditar! Com diu Chögyam Trungpa la meditació és per persones valentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada