diumenge, 7 de febrer del 2016

15e dia 3/2/16

Meditació

Quan meditam, no hem d’estar seriosos, més aviat, hem de mantenir una posició de relaxament, creant un lleu somriure. L’actitud externa és un condicionant, si estem amb un lleu somriure, irradiam benestar, i ens és més fàcil fluir i sentir-nos relaxats.
La Confiança l’hem de teixir sobre el teló, damunt el que realment som, sentir-nos. Mentre anam sentint totes les emocions que provenen de l’exterior. Per això necessitam familiaritzar-nos i la Confiança l'anirem apreciant. Aquesta confiança no és una confiança concreta, és una Confiança sense condicionants i neix de nosaltres, i així poder sentir emocions, com l’avorriment i veure que és la ment que ho crea, que és una projecció. I per superar-la la tractam com una emoció, i així poder veure l’origen o no origen de l’emoció. Viure així ens permet percebre unes altres sensacions, les sensacions lluminoses, les quals ens permeten arribar a la bondat fonamental. Ens podem sentir el reflex i el conducte de la lluminositat.
Aquestes emocions poden venir dades per coses externes, de persones o coses que ens fan arribar emocions més bones o dolentes? No és la persona que ens emet una emoció, neixen de nosaltres, nosaltres ho percebem. I tot succeeix molt ràpidament. La cosa és percebre una sensació, observar com es crea l’emoció, i donant l’espai per sentir la reacció.
El so de la campana que toc per començar i acabar la meditació simbolitza la ment, així com sentim que el so es va apagant, és simbòlicament la nostra ment que es va calmant.

Meditació

Sempre acabam relacionant emoció amb difícil, i no ho hem de veure com una batalla, és cavalcar a sobre les emocions, permetre que hi siguin, que ens acompanyin. I amb el coneixement quan som a davant una emoció, mirant d’on surt, l’emoció es dissol.
La meditació és senzilla, és només asseure’s i mirar, i ens ajuda a veure la lluminositat del món. Aquesta lluminositat, en la cultura tibetana, s’anomenen Dralas. Són aquelles coses que ens criden l’atenció, que posseeixen la capacitat d’atreure la nostra atenció, de captivar-nos, diuen que hi habiten els Kamis, tenen la qualitat i ens connecten amb la bondat fonamental. Veure la bellesa ens dóna Confiança.
Obrir el cor a la bellesa crea positivitat, normalment tenim la ràdio mental engegada i ens distreim de la vida. La meditació és com un art bell i plaent.

Meditació



Professor: José Bravo
Resum: Blanca Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada