dilluns, 29 de febrer del 2016

17e dia 17/2/16

Meditació

El darrer dia es va crear un ambient molt polit.

Mostrar la presència que tenim a l’interior, que no és mostrar la personalitat, sinó fer-la tornar transparent, extreure la bondat brindant-la a l’exterior. És un camí de dins cap a fora, ho podem emprar, sí, però la intenció és dur l’atenció a l’interior i d’aquesta manera que il·lumini l’exterior, deixant el cor obert. Obrir el cor és un repte, que ens fa por, però la por és que alguna cosa exterior ens faci mal, i açò és impossible. Fer aquesta invocació ens desprèn de les falses seguretats i ens deixa a la vista els nostres “automàtics”.

Percebre la nostra lluminositat ens permet veure un pensament lluminós, hi ha un proverbi Zen que diu: “Primer pensament, bon pensament”. Són els pensaments no verbals. També podem percebre la lluminositat que ens envolta, els Dralas per exemple, són coses belles de la naturalesa i ens criden l’atenció. Estar en el present, abaixant el volum de la ràdio, ens deixa escoltar el primer pensament o percebre els Dralas, i funcionar amb la nostra pròpia intuïció. Si açò volem que sigui natural per nosaltres ho hem de recordar.

Cada setmana dius el mateix, viure el present, viure la vida de manera conscient. Per què és just així, tots els punts ens duen allà mateix. Primer present, després presència, després qui és la presència? Qui observa l’observador? Veure que al final no hi ha ningú, però açò cal descobrir-ho. La ment queda en calma quan duim l’atenció a l’aquí i a l'ara, i poder-ho aplicar en la meditació en acció observant que en tot, l’atenció és el nucli. Tenim la ment en el passat i el futur. Sí, però així com passa la setmana ho oblidam… Una bona cosa és anar deixant ferratines per casa, que ens recordin.

Meditació

Hem de baixar la ment al cor, a occident som molt mentals. Quan meditam duim l’atenció al cor. Quan ens referim a nosaltres mateixos i deim: “jo”, ens assenyalem el pit. Però la ment no existeix a un lloc concret, en canvi assenyalam el cervell. En la meditació en acció és molt útil dur l’atenció secundària allà on repica la respiració, que és allà on ubicam el nucli de la nostra existència que ho sentim a l’alçada del pit.

Meditació

Professor: José Bravo

Resum: Blanca Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada