diumenge, 14 de febrer del 2016

16e dia 10/2/16

Meditació

Estar en el present significa tenir i sentir la nostra pròpia presència. Ho reconeixem perquè no hi ha el diàleg intern, aquella ràdio que tenim tot el dia a tot volum dins dels nostres caps. Aquesta plena presència, ens dur a sentir la Confiança incondicional que explicava l’altre dia, obre un espai i ens dóna el que sorgeix en el moment, sense presència del passat o futur, és a dir, una persona unida a la Bondat Fonamental.

Hi ha una manera d’invocar la presència, i ens uneix a la unitat còsmica.
Farem un exercici per invocar la nostra pròpia presència i oferir-la als de més.
En la cultura oriental es diu que l’home és el que connecta el cel i la terra, i així ens hem de situar, amb la columna recta, el cap com si penjàs d’un fil del cel, les mans a sobre les cuixes, sentint el nostre cos, els peus reposant a terra, sentint la terra que ens sosté i amb el cor obert. Passant el micròfon un per un, ha d’invocar la seva presència i regalar-la, fer-la present per la resta. Hem de fer tres respiracions profundes i podem expressar alguna cosa que sorgesqui o regalam el nostre silenci; després passam el micròfon.
Això ens serveix per saber que no hem de menester res extern per enfrontar-nos a cap repte, que qualsevol cosa de la vida la podem fer sense amagar-nos amb falses actituds, només hem de fer-ho des de la nostra presència, amb atenció.


Exercici

Es pot meditar estirat? Sí, però sense adormir-se. Si ho feim abans d’anar a dormir, hem de fer un gest per acabar la pràctica, aixecar-nos per exemple, però no hem d’adormir-nos sense marcar el final de la meditació. Però pot servir per dormir? És més fàcil que et despertis, la meditació necessita una mínima tensió que és la que ens manté desperts. Per adormir-nos ens hem de relaxar.

Meditació


També, per acabar, hem pensat fer un retir el cap de setmana del 23-24 d'abril a Sant Joan de Missa. Hi farem meditació asseguda i caminant, Qi-Gong i coneixerem altres tècniques de meditació. També és obert perquè vingueu matí o tarda, quan pugueu, però serà tot el dissabte i diumenge a matí sense dinar-hi.


Prefessor: José Bravo

Resum: Blanca Muñoz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada